Resepti ja itsehoito

Reseptiasiakkaat

Ystävällinen henkilökuntamme palvelee Sinua reseptilääkeasioissa. Meillä saat lääkkeet sekä paperireseptillä että e-reseptillä. Lääkereseptien haku onnistuu helpoiten Kela-kortin tai lääkärin potilaalle antaman tai asiakkaan itse tulostaman potilasohje-lomakkeen avulla.  Jos ostat lääkkeitä toiselle henkilölle, muistathan potilaan Kela-kortin tai potilasohjeen. 

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän maksaa itse viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen.

Kelakorvaus

Saat korvausta ostamistasi lääkkeistä sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin täyttää 19 vuotta.

Saat korvauksen lääkkeestäsi yleensä jo apteekissa, kun apteekki tarkistaa oikeutesi korvaukseen sähköisesti Kelasta. Apteekeissa on myös ajantasainen tieto kertyneestä alkuomavastuustasi.

Saat korvausta vain tarpeellisista lääkekustannuksista. Kustannuksia pidetään tarpeellisina, kun hankit lääkettä kerralla enintään 3 kuukauden hoitoaikaa vastaavan määrän.

Itsehoitoasiakkaat

Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa Sinua löytämään laajasta valikoimasta juuri Sinulle tai lemmikillesi parhaimmin sopivan tuotevaihtoehdon!